Spotlight 4u

Rijschool Christa Faas

Succesvol rijschoolondernemer in Maarn e.o.

Christa Faas heeft sinds november 2017 haar eigen rijschool waarmee ze in Maarn en omstreken vele jongeren opleidt tot volwaardige verkeersdeelnemers. Leren autorijden is een serieuze zaak en gaat gepaard met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar het is vooral ook gewoon leuk om te doen. Zo is Christa ook te typeren: ze neemt haar werk serieus en ze heeft er tegelijkertijd veel plezier in.

Christa wilde zelfstandig ondernemer worden. Dat wist ze al langere tijd. Nog voor zij begon met de 10 maanden durende opleiding tot rijinstructeur werkte Christa bij een apotheek. Daar had zij ervaren dat ze mensen begeleiden op de werkvloer leuk vond om te doen. Ook merkte ze dat ze er plezier in had om met de bestelbus op pad te zijn om bijvoorbeeld medicijnen op te halen of weg te brengen. Zomaar twee aspecten die ze in haar huidige vak dagelijks in de praktijk brengt. Ze rijdt nu meer dan 50 duizend kilometer per jaar.

De meerderheid van de leerlingen van Christa is 17 jaar. Op die leeftijd kun je je rijbewijs halen en onder begeleiding in Nederland rijden. Dit is eind 2011 ingevoerd. 17 jaar is voor sommige leerlingen nog te jong om te beginnen, merkt Christa: ‘Officieel mag je zelfs al met 16,5 jaar beginnen met lessen, maar ik raad dat niet aan omdat heel jonge mensen nog te weinig inzicht in situaties hebben en gevaren herkennen.’

Labrador onder de auto’s.

De rijschool van Christa loopt als een trein! De belangstelling, vooral in Maarn, is erg groot. Zo groot zelfs dat Christa aanvragen uit Driebergen en Zeist moet afwijzen. ‘Ik zit gewoon vol. Ik raad ze dan aan om alvast aan het theoriegedeelte te beginnen en twee maandjes te wachten met praktijk. Als iemand wil lessen bij mij, moet hij ook de kans krijgen om binnen twee of drie maanden zijn rijbewijs te behalen. Anders doen ze er door mijn te volle agenda te lang over en dat is zonde.’ Daar heeft Christa natuurlijk gelijk in, want ze heeft in korte tijd een behoorlijke reputatie opgebouwd en dus hoog te houden. 66 procent van haar leerlingen slaagt na één keer examen doen (landelijk is dat 49 procent). En 75 procent slaagt na de tweede keer afrijden. Dat zegt vooral iets over de wijze van lesgeven. ‘Dat doe ik op mijn eigen manier’, zegt Christa zelfverzekerd. Daarom blijft ze ook de enige instructeur op haar rijschool en neemt ze niet iemand aan als mede-instructeur. ‘Ik hou graag zelf de touwtjes in handen. Dan blijf ik controle hebben over het resultaat.’

De 70 procent meisjes en 30 procent jongens, wat ongeveer de verhouding is, weten dan met wie ze te maken hebben. Bovendien kan iedereen op de website van Christa – rijschoolfaas.nl – zien met welke auto hij gaat lessen. Christa heeft nog voor zij met haar onderneming startte een splinternieuwe Seat gekocht. ‘Een heerlijke auto’, vindt Christa. ‘Deze Seat is een allemansvriend, de Labrador onder de auto’s wat mij betreft.’ En hij mankeert ook vrijwel nooit iets, terwijl die [eind 2019] toch al meer dan 130 duizend kilometer heeft gelopen. Hij heeft uiteraard de reguliere beurten en een extra keer nieuwe banden gekregen. Omdat er zoveel mee gereden wordt, krijgt de Seat iedere 3 maanden verse olie en een kleine beurt.

Tevreden bij focus 4u

Al met al is autorijschool Christa Faas een succesvolle onderneming met een enthousiaste eigenaar, die door focus 4u graag wordt begeleid. Via de scan-en-herken oplossing van focus 4u levert zij alle facturen en andere declaraties aan en verzorgt focus 4u vervolgens de belastingaangifte en jaarrekening. Het enige dat Christa op het gebied van administratie zelf nog hoeft te doen is facturen schrijven. Zoals zo vaak is ook Christa via via aan focus 4u gekomen. Haar echtgenoot heeft ook een eigen bedrijf en is eveneens een tevreden klant van focus 4u. Zo was de keus snel gemaakt en zitten ze hier samen als twee tevreden klanten.

Autorijschool Christa Faas
Maarn
06 10 555 869
info@rijschoolfaas.nl
www.rijschoolfaas.nl

rijschool christa faas maarn
logo rijschool christa faas