Spotlight 4u

Kinderopvang Ot & Sien

Kinderopvang in Vinkeveen

In het dorp Vinkeveen, halverwege Amsterdam en Utrecht en bij watersporters bekend van de Vinkeveense Plassen, heeft de familie Samson een ruime naamsbekendheid. En dat is niet zo vreemd, want Dorothé en Anton Samson zijn sinds 2002 eigenaar van een kinderdagverblijf (KDV) met de naam ‘Kinderopvang Ot & Sien’, dat later werd aangevuld met buitenschoolse opvang (BSO voor basisschoolleerlingen tot 13 jaar).

kinderopvang ot en sienDorothé is dol op kinderen. Ze heeft samen met haar man Anton drie dochters en twee zonen, op één na allemaal twintigers. (De oudste twee van hen zijn in april een ‘haute friture’ gestart, maar hierover meer in een andere Spotlight 4u.) Het verzorgende karakter had Dorothé altijd al – ze werkte vóór haar zelfstandige bestaan in de zorgsector – en Anton is de ondernemer die van aanpakken weet. Zo’n 20 jaar geleden deed zich de gelegenheid voor om een loods met een kantoor erbij te kopen. Anton heeft toen eigenhandig de bedrijfsruimten omgetoverd tot een woonhuis en een KDV voor twee groepen van tien tot twaalf kinderen (van 10 weken tot 4 jaar oud). Daar is later nog een pand bij gekomen, waardoor de totale opvang (KDV en BSO) zo’n 100 kinderen telt.

Volop activiteiten

‘Het is heerlijk om met die kinderen om te gaan’, vindt Dorothé. ‘Ik ken ze allemaal, evenals de ouders. Daarom is de sfeer zo goed.’ Als je door het pand loopt, zie je hoe kinderen zich hier op hun gemak voelen. Er is speelgoed voor elke leeftijd, er zijn natuurlijk bedden voor de middagdut en eettafels voor de lunch. De kinderen vermaken zich niet alleen met speelgoed, spelletjes en boekjes, maar ze maken ook uitstapjes. Zo gaan ze geregeld op bezoek bij een plaatselijk verzorgingshuis waar ze liedjes zingen, knutselen en voorlezen.

Ook hebben de kinderen van 4 jaar oud zogenaamde oefendagen voor de basisschool waar ze naartoe gaan na het KDV. Er zijn drie basisscholen in Vinkeveen die Kinderopvang Ot & Sien voorziet van kinderen. Bovendien is er elk jaar de ‘dag van de leidsters’, ofwel ‘juffendag’. Dat is de dag dat alle kinderen friet krijgen. En waar kan dat anders worden gegeten dan bij Samson & Friet, de fraaie frietwinkel van de oudste zoon en dochter van Dorothé en Anton?

Rasondernemer

Het is duidelijk dat Anton niet zomaar iemand is die alleen goed is in klussen. Hij is een rasondernemer. Het ondernemersbloed stroomt door zijn aderen. Iedere mogelijkheid om het bedrijf uit te breiden onderzoekt hij. Of het nu gaat om een buitenspeelterrein of een complete verbouwing. Hij laat zich ook niet vertellen wat hij moet doen. Anton trekt zijn eigen plan en neemt daarbij elke hobbel die er moet worden genomen.

Door alle uitbreidingen zijn er inmiddels 14 leidsters bij Kinderopvang Ot & Sien in dienst. Dus het bedrijf loopt als nooit tevoren. Het succes hebben Dorothé en Anton vooral aan zichzelf te danken. Daarnaast omringen zij zich met de juiste mensen die hen op allerlei gebied helpen. Zowel intern als extern. Via een juridisch adviseur zijn ze aan focus 4u gekomen. Ze zijn zeer te spreken over de manier waarop Michel en Berto allerlei zaken oppakken die in deskundige handen nu eenmaal beter verlopen dan wanneer ze het zelf zouden doen. ‘Het gaat om vertrouwen’, zegt Dorothé, ‘en dat heb ik in de mensen van focus 4u.’

Kinderopvang Ot & Sien
Dorothé en Anton Samson
Herenweg 40
3645 DR Vinkeveen
(0297) 26 23 43
www.kinderopvangotensien.nl
info@kinderopvangotensien.nl

kinderopvang ot en sien
kinderopvang ot en sien