Spotlight 4u

Het Krachtcafé

Het Krachtcafé: voor vrouwen die moedige keuzes durven maken

Inge Asmus is de bedenker van het Krachtcafé, een virtuele plek waar de deuren open staan voor vrouwen die een leven willen creëren dat bij hen past. Daar moet natuurlijk het een en ander voor gebeuren. Om inzicht te krijgen in wat werkelijk belangrijk is in het leven en om uit te zoeken welke stappen zij daarbij moeten zetten, begeleidt Inge Asmus vrouwen die de moed hebben het heft in eigen hand te nemen.

Inge is opgeleid als arbeidsdeskundige en loopbaan- stress- en burn-outcoach. Toen ze in dit vakgebied succesvol aan het werk was, besloot zij in 2009 als zelfstandig ondernemer verder te gaan en richtte ADrem (ArbeidsDeskundig re-integratie management) op. Haar kracht ligt in het begeleiden van mensen bij veranderingen. In haar werk als arbeidsdeskundige ondersteunt ze mensen die door ziekte het eigen werk niet meer kunnen doen. Ze verricht arbeidsdeskundige onderzoeken en coacht mensen naar een nieuwe baan.

Begin 2018 heeft Inge het Krachtcafé opgericht, dat nu bestaat naast ADrem. Het Krachtcafé is bedoeld om vrouwen te inspireren en te ondersteunen wanneer ze het roer om willen gooien en een wending in hun leven en werk willen maken. ‘Ik werd gegrepen door het concept Big Five for Life, een coachmethode van John Strelecky’, vertelt Inge. ‘De methode gaat uit van de vijf belangrijkste doelen in iemands leven. Wat zijn de vijf dingen die je, als je terugkijkt op je leven, gedaan, gezien en ervaren wilt hebben?’ Big Five for Life gebruikt Inge zowel in haar re-integratiepraktijk als in het Krachtcafé.

Keuzes maken

Het Krachtcafé is bedoeld voor vrouwen vanaf circa 40 jaar, met of zonder werk. Bedoeld ook voor vrouwen die ontevreden zijn met hun leven of werk, er stress van krijgen of zich er niet meer thuis voelen. Maar ook voor vrouwen die voor het gezin hebben gezorgd en uit dat vaste patroon willen ontsnappen. Een speciale doelgroep bestaat uit vrouwen die geweld hebben meegemaakt in hun relatie.

‘Mijn drijfveer om Krachtcafé te starten is het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Keuzes maken in werk – waar gaat je hart sneller van kloppen? – en economische zelfstandigheid zijn terugkerende thema’s. Waarom heeft iemand een baan die zij niet leuk vindt en waarom staat ze daarvoor dagelijks in de file?’

Over het beantwoorden en oplossen van dit soort vragen gaat het Krachtcafé. Inge: ‘Mijn eigen zoektocht in het maken van keuzes inspireert ook andere vrouwen. Als je 21 bent maak je andere keuzes dan wanneer je de 50 bent gepasseerd. Welke keuzes maak je, wat houd je tegen, welke vaste patronen heb je ontwikkeld en wat is de drempel om te veranderen in de richting die je graag wilt? Dit soort vragen zijn mateloos interessant en komen allemaal aan de orde in de tweedaagse workshop Big Five for Life, die opgevolgd wordt door 3 maanden online coaching en “make-me-better”-bijeenkomsten. Hiermee krijg je weer focus op wat echt belangrijk is in je leven en werk.

Aandachtsvelden

Naast deze workshop biedt Inge ook inspriratiebijeenkomsten om mensen te prikkelen en hun zintuigen op scherp te zetten. Ze te laten voelen wat ze nog niet eerder voelden. Ze te laten inzien hoe het ook kan. Ze te laten proeven van de Big Five for Life. Om ze vervolgens met hernieuwde energie en een grote glimlach weer verder te zien gaan. Rijker, gemotiveerder en vol energie.

Het Krachtcafé is ook voor individuele loopbaancoaching. Op zoek naar werkgeluk vanuit een baan of na ontslag of als re-integratietraject. Verder biedt Inge in het Krachtcafé stress- en burn-outcoaching aan. Ook dit is een individuele coaching die afgestemd is op de mate van stressgevoeligheid en burn-outklachten.

Het Krachtcafé heeft daarnaast huiselijk geweld als aandachtsveld. In individuele coaching of in groepsbijeenkomsten wordt de deelneemster ondersteund en sterker gemaakt gebruikmakend van allerlei methoden en oefeningen.

Als laatste, wat ludieker product kent het Krachtcafé de “Sarahbijeenkomsten”. Dit zijn inspiratiesessies van twee uur voor vrouwen die hun 50e verjaardag vieren met vriendinnen en iets anders willen doen.

Cijfermatige sores

‘Via re-integratiecollega Ruud van den Broek [ook hij heeft in deze Spotlight 4u-rubriek gestaan, red.] ben ik met Focus 4u in aanraking gekomen. Ruud ontmoette ik op een training die wij beiden volgden. Hij verwees me naar een betrouwbaar bureau toen ik mopperde over m’n administratie.’ Sindsdien zorgt Michel van Dijk ervoor dat ze geen cijfermatige sores meer heeft. ‘Bovendien is Michel een prettig persoon…’

Krachtcafé / ADrem
Inge Asmus
06 5397 9836
info@ad-re-m.nl
www.ad-re-m.nl
inge@krachtcafe.nl
www.krachtcafe.nl

het krachtcafe inge asmus
krachtcafe