Spotlight 4u

EEBA Music

Evert Bandringa combineert passie met competentie in nieuw bedrijf

EEBA Music is een ‘kleinschalig muziekmanagement’ dat uitsluitend artiesten en muzikale platforms ondersteunt die oprichter en eigenaar Evert Bandringa zelf leuk vindt. Zijn passie voor muziek voert zijn gehele leven de boventoon, ook al richtte zijn latere werkcarrière zich ook op ICT. Met EEBA Music heeft hij een modus gevonden om zijn passie met zijn competentie te combineren. Om uit te leggen hoe dat precies zit, heeft hij verschillende versies: de beknopte past in deze rubriek. Hij heeft echter voldoende te vertellen om er een redelijk dikke pil over vol te schrijven.

Na het conservatorium is Evert samen met een stel klasgenoten a capella gaan zingen, mede geïnspireerd door de toen populaire King’s Singers. Dat was zo succesvol dat deze groep, met de naam Intermezzo, een aantal theaterprogramma’s heeft gemaakt en internationaal is gaan optreden. In 1994 heeft de groep zelfs de Zilveren Harp gewonnen als aanmoedigingsprijs, mede naar aanleiding van hun bescheiden hit ‘Still crazy’ (gejat van Paul Simon en uiteraard verbeterd). Uiteindelijk is Evert, die de baspartij zong, van 1984 tot 1997 aan Intermezzo verbonden geweest.

Vervolgens is hij naar Engeland verhuisd en heeft hij daar voor een Engels ICT-bedrijf gewerkt. Inmiddels sinds 2014 terug in Nederland, werkt Evert deeltijds als zelfstandige (Bandringa Consultancy) nog steeds (online) voor dit bedrijf. Er zitten echter 24 uur in een dag, dus heeft hij zijn muziekpassie weer opgepakt. Niet door zelf te gaan zingen, maar door het management van een tweetal zanggroepen (‘Le Nuove Musiche’ en ‘The Swingles’) op zich te nemen. Zo is EEBA Music ontstaan.

eeba music - evert-bandringa

Via een van de ex-leden van The Swingles kwam Evert in aanraking met Exit.Live, een online platform voor livemuziek, een soort Spotify voor livemuziek. Inmiddels is hij mede-eigenaar van dit muziekplatform. Door het beperkte aantal concerten in de laatste anderhalf jaar door corona groeit het aanbod op Exit.Live ook slechts mondjesmaat. De verwachting is dat dit zeker weer aantrekt naarmate er meer livemuziek wordt gemaakt.

Drie pijlers

Op dit moment kent EEBA Music dus drie pijlers: Le Nuove Musiche, een ensemble gespecialiseerd in muziek uit de 16e en 17e eeuw, waarvan Evert zakelijk leider is, de beroemde Engelse groep The Swingles, waarvoor Evert ‘local agent’ is in Nederland en Exit.Live. Corona heeft flink impact gehad op de muziekindustie. Om zijn activiteiten een steviger fundament te kunnen geven, heeft Evert de ‘Vrienden van Le Nuove Musiche’ geïntroduceerd. Zij zijn de ‘sponsors’ om dit ensemble een breder podium te bieden. Evert nodigt bedrijven en particulieren die belangstelling hiervoor hebben uit om contact met hem op te nemen. Voor verschillende (ook kleine) bedragen kan een bedrijf ‘vriend’ worden. Uiteraard staat daar een tegenprestatie tegenover, die wellicht erg goed aansluit bij wat het bevriende bedrijf wil uitstralen. Kijk gerust eens op de website van Evert (https://eebamusic.nl) om te zien of dit iets is voor uzelf, bedrijf of organisatie.

Schoonzus

Evert loopt over van de plannen voor optredens, projecten en concerten die door corona zijn verplaatst naar een later moment. Dat deze voorstellingen ooit realiteit worden staat voor hem echter als een paal boven water. Achter de schermen werkt hij hier hard aan.

Hoe komt EEBA Music bij focus 4u is tot slot de vraag. Het antwoord is even voor de hand liggend als de vraag prangend: de naam Bandringa vormt de link. Focus 4u-collega Charlotte Bandringa, die iedereen minimaal kent als telefoonstem van focus 4u, is de schoonzus (getrouwd met de broer) van Evert. Van het een komt dan het ander. Zolang als Evert zzp’er is, doet focus 4u het cijferwerk voor hem. Het werk van focus 4u is alleen maar interessanter geworden nu Evert zijn verschillende activiteiten heeft gesplitst in Bandringa Consultancy en EEBA Music.

EEBA Music
Evert Bandringa
https://EEBAMusic.nl
info@EEBAMusic.nl
T. 06 5774 0784

eeba music - evert-bandringa
eeba music