Spotlight 4u

Auto van Erp

Groeien door investeren

Bob van Erp is in 2017 voor zichzelf begonnen. Hij handelt in occasions op voorraad vanuit een locatie op een bedrijventerrein in Veenendaal Oost. Hij blijkt een ras-ondernemer te zijn, terwijl hij dacht er niet geschikt voor te zijn. Zijn belangstelling voor auto’s en de verkoop van auto’s stond aan de basis van zijn sterke wil om succesvol te zijn. Zo heeft hij nu een krachtig groeiend bedrijf, dat hij nog net alleen weet te runnen. De vraag is hoe lang hij het nog in z’n eentje redt. Zo succesvol is Auto Van Erp.

Het enthousiasme waarmee Bob van Erp vertelt over zijn ervaring in de autobranche is aanstekelijk. Hij is spontaan, impulsief en zegt waar het op staat. Die mentaliteit zit hem heel af en toe in de weg, maar meestal speelt het hem in de kaart. In de autowereld wordt hij gewaardeerd en zijn talent wordt herkend door ervaren autodealers. Bovendien houdt Bob van aanpakken en is hij altijd aan het werk. Zo heeft hij van jongs af aan op allerlei plekken de handen uit de mouwen gestoken en is zijn carrière in de autobranche in 2001 gestart. Zijn eerste echte baan was bij een autoschadebedrijf van BMW. Later volgden de grootste occasionverkooporganisatie van Nederland met acht vestigingen door het hele land en een Peugeotdealer. Bob is geen baanhopper, maar hij wil verder komen. Als dat om welke reden ook niet lukt bij een werkgever, zoekt hij verder. Of, zoals dit verschillende keren is voorgekomen, wordt hij door iemand weggekaapt om te komen werken bij een ander.

auto van erp

Uit eigenwijsheid zelfstandig

De man van wie Bob het vak heeft geleerd raadde hem in 2016 al aan om voor zichzelf te beginnen. Na wat onderhandelingen bij zijn toenmalige werkgever besloot Bob uiteindelijk in 2017 de knoop door te hakken en is hij uit ‘eigenwijsheid’ zelfstandig geworden. En dat blijkt nu al een goede keuze te zijn. Hij investeert voortdurend zijn verdiende geld in de aanschaf van nieuwe occasions. ‘Ik wil veel geld hebben, maar het interesseert me niks’, vat hij zijn investeringsdrift samen. ‘Eerst wil ik m’n bedrijf goed opbouwen. Dat lukt alleen als ik het verdiende geld weer investeer. Natuurlijk geef ik mezelf een salaris, maar dat is niet hoger dan ik bij m’n laatste werkgever verdiende. Ik heb mezelf onlangs een loonsverhoging van 100 euro gegeven. Haha …!’

Onwijs fijne vent

Bob heeft in oktober 2019 in totaal 30 tot 35 occasions in de verkoop staan. Het grootste deel staat buiten op een afgesloten terrein, maar hij heeft ook een showroom waar 8 tot 10 auto’s staan te wachten op een nieuwe eigenaar. De verkoopprijs van de wagens ligt nu tussen de 1.500 en 6.000 euro. Uiteraard is het zijn bedoeling om een steeds hoger segment auto’s in te kopen. De kwaliteit van de occasions is dan ook hoger en de kopersdoelgroep heeft meer te besteden.

‘Ik vind hem een onwijs fijne vent’, zegt Bob over Michel van Dijk. Bob heeft hem leren kennen via zijn ‘mentor’ in de autobranche. ‘Hij verdiept zich in mijn situatie en vertelt me dan wat ik zou moeten doen en wat ik juist niet zou moeten doen. Precies wat ik nodig heb.’ Bovendien neemt focus 4u alle rompslomp omtrent jaarcijfers en dergelijke over. Zo zijn Auto Van Erp en focus 4u partijen die uitstekend op elkaar aansluiten en daardoor bij elkaar passen.

Auto van Erp
Bob van Erp
Inductorstraat 18
3903 KB Veenendaal
06 1120 8457
info@autovanerp.com
www.autovanerp.com

auto van erp
logo auto van erp