Spotlight 4u

waar maken wij ons nog druk over

Waar maken we ons druk over …?

Hunsur is een relatief kleine plaats van bijna 50 duizend inwoners in het zuiden van India. Johan Jansen, directielid van Focus4U, reisde samen met vijf vrienden (twee vrouwen en drie mannen) af om daar een sanitair project te ondersteunen dat onder andere door de kerk in Woudenberg was geïnitieerd.

Lees meer »
2unit sjoerd jongsma

2Unit

Gevelreclame, “wrappen” van auto’s, reclameborden, displays, raamdecoratie, vlaggen en ga zo maar door. Voor Sjoerd Jongsma letterlijk gesneden koek. Hij is thuis in het ontwerpen, uitsnijden en plakken van folies op uiteenlopende ondergronden. Een ambachtelijke reclameman dus met een macht aan kennis en ervaring, die samen met een compagnon eind 2014 misschien wel tegen wil en dank als ondernemer is gestart.

Lees meer »
zenner dansschool leersum

Zenner

28 jaar Zenner Dance Masters achter de rug en Helma Ambuul gaat gestaag door met haar danslessen en vele andere activiteiten zonder een spoortje van haar enthousiasme te verliezen. Dit is wat ze doet. Het is geen wérken voor haar, de dansschool is haar lust en haar leven. Ze staat ermee op en gaat ermee naar bed. Een ander bestaan kan ze zich niet voorstellen. En elke dag weer bruist zij van enthousiasme.

Lees meer »
AnylinQ

AnylinQ

Dennis Kuipers is in september 2010 gestart met AnylinQ, een bedrijf voor dataopslag, -transport en -verwerking. Vijf jaar later zijn er zo’n dertig man aan de slag om de data van een groot aantal bedrijven te managen. Een ingewikkeld proces waar veel computerintellect bij komt kijken. En ook een soort fanatisme. Dat alles samengebracht in zeer fraai monument en industrieel erfgoed: De Gruyter fabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Lees meer »
Corine Wagner Rootz Rhenen

Rootz

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het is een gezegde dat zeker van toepassing is op Corine Wagner. Zij opende eind februari 2015 Lifestyle damesmodezaak Rootz aan de Herenstraat in Rhenen. Haar handelsgeest in combinatie met een passie voor mode brachten Corine ertoe haar oude stiel weer op te pakken, nu als eigen baas, in het pand van haar vader.

Lees meer »
spotlight 4u alres

Alres

De grootvader van Wouter Heres begon als marktkoopman in de jaren ’60 zijn handel in onder andere fotolijstjes. Uit die tijd stamde het eerste contact met een fabriekje in de Oekraïne. Toen de vraag toenam en de vader van Wouter in de jaren ’80 serieus met de handel aan de slag ging, is Alres in pittoresk Amerongen uitgegroeid tot een van de belangrijkste groothandels in schilderdoeken en -ezels in de Benelux.

Lees meer »