Spotlight 4u

0318 Elektro

Persoonlijke benadering past bij 0318 Elektro

Maatoplossingen op het gebied van elektrotechniek, zoals data-installaties, zonnepaneel- en verlichtingsprojecten en camerasystemen. Dat zijn globaal de dingen die Wilco Drost samen met Marco Vermeer doen bij hun in september 2019 opgerichte bedrijf 0318 Elektro. Hoewel zij nog maar een paar maanden aan de slag zijn, hebben ze gedurende vele jaren ruime kennis opgedaan bij gerenommeerde installatiebedrijven. Hun basis is gevestigd op het Edese bedrijventerrein A12.

De naam 0318 Elektro verwijst naar het netnummer van Ede en Veenendaal, de regio waarin zij het meest actief zijn. Uiteraard halen zij hun neus niet op voor klussen buiten de directe regio. Zo hebben zij een autoshowroom in Luik (België) van verlichting voorzien en staat er eind 2019 een project te wachten in een groot hotel in Utrecht. Het is duidelijk dat deze heren het meteen goed en zo mogelijk groot aanpakken. Omdat ze nauw samenwerken weten ze prima elkaars werk over te nemen. En zo hoort het ook als je een klein bedrijf bent. Beiden hebben er als installateur een lange staat van dienst (sinds 2002/3) op zitten bij de TechTron Groep in Veenendaal. Daar hebben beiden het vak geleerd. De tijd was nu rijp om voor zichzelf te beginnen, hoewel ze zich nog graag laten inhuren door hun oude werkgever. ‘Maar het is zeker zo’, vertelt Wilco, ‘dat we projecten vanaf het begin tot het einde willen doen. Anders waren we wel zzp’er geworden. De bevrediging om over een project vanaf het eerste begin mee te praten en uiteindelijk te zien lukken is veel mooier.’

Rijk netwerk

Het werk dat Wilco aanneemt is veelal inpandig en richt zich voornamelijk op kantoor- en bedrijfspanden. Het gaat dan meestal om datanetwerken en verlichting. Maar ook het voorwerk, zoals de bekabeling, van brandmeld- en inbraakalarminstallaties doet 0318 Elektro met veel plezier. Evenals focus 4u ontzorgt Wilco graag de klant, dus neemt hij de gehele klus aan en besteedt hij bijvoorbeeld het ophangen van kabelgoten uit om te voorkomen dat hij met andere dingen bezig is dan met installatiewerk.

Aan klanten heeft 0318 Elektro geen gebrek. Door een rijk netwerk, via social media en door mond-tot-mondreclame melden zich voldoende belangstellenden voor hun business. Ook vormen leveranciers een aanknopingspunt om aan nieuwe klussen te komen. En er komt werk binnen via aannemer Mark van Kleef op de Jennerstraat bij wie zij kantoorhouden. Hij werkt geregeld aan nieuwe projecten waarbij Wilco en Marco het elektrogedeelte voor hun rekening kunnen nemen. Via hem zijn zij ook begonnen. Van Kleef zocht een onderaannemer en van het een kwam het ander.

Familie en Ajax

‘De persoonlijke benadering is ons unique selling point’, maakt Wilco duidelijk. ‘Omdat wij natuurlijk maar een klein bedrijf zijn, ziet de klant met wie hij zaken doet. Dezelfde persoon die de klus aanneemt voert ‘m ook uit. Dat is een persoonlijke benadering die veel klanten aanspreekt.’
De stap naar focus 4u als bureau voor belastingadvies en het verwerken van de facturering was een kleine en voor de hand liggend. De zus van Mark van Kleef is Linda. Verdere uitleg is dan niet nodig. Juist omdat bij het kiezen van een administratiekantoor vertrouwen een belangrijke rol speelt was de keuze voor focus 4u snel gemaakt. Bovendien kenden Wilco en Michel elkaar. Hun gezamenlijke passie voor voetbal – en met name Ajax – schiep al langer een band. Ook dat is een persoonlijke benadering, de werkwijze die past bij 0318 Elektro in Ede.

0318 Elektro B.V.
Wilco Drost / Marco Vermeer
Jennerstraat 9E
6718 XS Ede
(0318) 25 44 00
w.drost@0318elektro.nl
www.0318elektro.nl

0318 elektro
logo 0318 elektro