Spotlight 4u

eeba music - evert-bandringa

EEBA Music

Evert Bandringa combineert passie met competentie in nieuw bedrijf EEBA Music is een ‘kleinschalig muziekmanagement’ dat uitsluitend artiesten en muzikale platforms ondersteunt die oprichter en eigenaar Evert Bandringa zelf leuk

Lees meer »
samson en friet

Samson & Friet

‘Haute friture’ in Vinkeveen In Vinkeveen, waar Dorothé Samson Kinderopvang Ot & Sien runt, hebben twee telgen van de Samsonfamilie – zoon Quinten en dochter Whitney van Dorothé – een

Lees meer »
kinderopvang ot en sien

Kinderopvang Ot & Sien

Kinderopvang in Vinkeveen In het dorp Vinkeveen, halverwege Amsterdam en Utrecht en bij watersporters bekend van de Vinkeveense Plassen, heeft de familie Samson een ruime naamsbekendheid. En dat is niet

Lees meer »
spotlight 4u - visional design

Visional Design

Bouwkundig tekenaars in Veenendaal Drie bouwkundig geschoolde vrienden zien een gat in de markt en beginnen een bouwkundig teken- en adviesbureau. Het zou het uitgangspunt kunnen zijn voor een jongensboek.

Lees meer »
rijschool christa faas maarn

Rijschool Christa Faas

Succesvol rijschoolondernemer in Maarn e.o. Christa Faas heeft sinds november 2017 haar eigen rijschool waarmee ze in Maarn en omstreken vele jongeren opleidt tot volwaardige verkeersdeelnemers. Leren autorijden is een

Lees meer »
0318 elektro

0318 Elektro

Maatoplossingen op het gebied van elektrotechniek, zoals data-installaties, zonnepaneel- en verlichtingsprojecten en camerasystemen. Dat zijn globaal de dingen die Wilco Drost samen met Marco Vermeer doen bij hun in september 2019 opgerichte bedrijf 0318 Elektro.

Lees meer »
auto van erp

Auto van Erp

Bob van Erp is in 2017 voor zichzelf begonnen. Hij handelt in occasions op voorraad vanuit een locatie op een bedrijventerrein in Veenendaal Oost. Hij blijkt een ras-ondernemer te zijn, terwijl hij dacht er niet geschikt voor te zijn.

Lees meer »
Mirjam Reijgersberg - Studio 1701

Studio 1701

Achter de grote garagedeur op het bedrijventerrein in het oosten van Veenendaal gaat een riante studio schuil. Een witte vloer die naadloos lijkt over te gaan in een smetteloos witte wand. De lampen en eveneens witte parapluvormige schermen verraden waarvoor deze ruimte wordt gebruikt.

Lees meer »
spotlight 4u cafe de waerdt leersum

Café De Waerdt

Na 23 jaar in de bouwsector te hebben gewerkt heeft Patrick de Waerdt het roer omgegooid. Hij heeft een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en is zijn eigen café begonnen in Leersum (Utrechtse Heuvelrug). Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar het is hem gelukt.

Lees meer »
spotlight 4u de brabander

Restaria de Brabander

Driegangenmenu in Restaria De Brabander Cafetaria De Brabander is een begrip in Amerongen. Als snackbar is De Brabander rond 1973 ontstaan en sinds december 1998 in handen van Eric en

Lees meer »
karin roijers - stroom talentontwikkeling

Stroom Talentontwikkeling

Karin Roijers is sinds 2012 zelfstandig loopbaanadviseur en burn-outspecialist. Zij doet waar ze het meeste plezier in heeft en waarin ze ook het beste is. Vaak gaat dat samen. Zo ook bij haar.

Lees meer »
over vascom

Vascom

Bart van Asperen bouwt en onderhoudt websites voor het MKB. Een duidelijk aanbod. Hij doet dit vanuit zijn studio aan huis in Leersum onder de naam Vascom (Van Asperen Communicatie). Veel van zijn klanten zijn te vinden in de regio. Want het is nu eenmaal handig voor de klant als die zijn webbouwer ‘om de hoek’ heeft zitten. Het gaat goed, hij heeft veel verschillende opdrachten.

Lees meer »
arbo advies ruigewaard bv

Arbo Advies Ruigewaard B.V.

De prestigieuze ‘Dragon Gold Cup 2017’, het officieuze wereldkampioenschap zeilen voor ‘Draken’, vindt in oktober plaats in het mondaine Saint-Tropez. Deze openingszin roept ongetwijfeld bij veel lezers vragen op. Waar gaat dit over? Klaas Ruigewaard, eigenaar directeur van Arbo Advies Ruigewaard BV, is bezeten van zeilen met een Draak. Waarom doet hij met plezier uit de doeken.

Lees meer »
kaldi amersfoort

Kaldi Amersfoort

Vol enthousiasme tapt Fred Homan een echte Italiaanse espresso uit zijn splinternieuwe apparaat aan de Kamp 10 in Amersfoort. Half juni 2017 heropende hij als franchisenemer van Kaldi een koffie- en theespeciaalzaak. Als liefhebber van koffie zag Fred zijn kans schoon om voor zichzelf te beginnen. Hij schenkt nu niet alleen koffie en thee, maar serveert er allerlei lekkers bij.

Lees meer »
manon vasterd soetkeez

SoetkeeZ

Manon Vasterd is oprichter van bemiddelings- en adviesbureau SoetkeeZ. Haar business is mensen helpen: re-integratie, loopbaanbegeleiding, outplacement, casemanagement en coaching. Ze is een zeer actieve en energieke éénpitter die werkt voor drie. Ze werkt vanuit huis zonder vast kantoor. Eigenlijk werkt ze overal waar ze met haar laptop kan zitten.

Lees meer »
Stichting Special Arts Nederland

Stichting Special Arts Nederland

Stichting Special Arts Nederland bevordert het ontwikkelen van talenten van mensen met een handicap. Kunst staat daarbij centraal. Beeldende kunst vooral, maar ook podiumkunst en poëzie. Tine Veldhuizen is vanuit het hoofdkwartier in Amersfoort de stuwende kracht achter de kunstuitleen en tal van landelijke initiatieven.

Lees meer »
preciform gereedschapsfabriek

Preciform Gereedschappenfabriek BV

Preciform Gereedschappenfabriek in Veenendaal maakt geen boormachines, schroevendraaiers of nijptangen, zoals een leek zou vermoeden. Dit bedrijf met 13 mensen in dienst ontwerpt en fabriceert stempels voor de metaalverwerkende industrie en productiemiddelen voor in de machinebouw. Wat dat precies zijn en voor wie Preciform dit doet, legt directeur Frank Boelhouwer graag uit.

Lees meer »
andersz ruud van den broek

Andersz

Ruud van den Broek heeft een bemiddelings- en adviesbureau voor HR, verzuim, re-integratie en outplacement. De variatie in zijn activiteiten en de diversiteit aan branches maken zijn werk zo boeiend, vindt hij. Evenals de verschillende functies waarnaar Ruud zijn kandidaten begeleidt variëren van vuilnisman tot CEO. ‘Voor iedereen is er een plek op de arbeidsmarkt’ is het motto van deze uitgesproken bevlogen man …

Lees meer »
renes bedrijfsdiensten

Renes Bedrijfsdiensten

Renes Bedrijfsdiensten is een begrip in Woudenberg en omstreken. Niet alleen door het schoonmaakwerk dat op hoog niveau gebeurt, maar ook door de begeleiding van de 100 medewerkers, die dagelijks op pad gaan. Renes doet dit werk al meer dan 30 jaar en nog steeds vol enthousiasme en overtuiging. Juist door de persoonlijke betrokkenheid van oprichter en eigenaar Ronald Renes onderscheidt dit bedrijf zich in de schoonmaakwereld.

Lees meer »
mazi mas

Mazi-Mas

In maart 2016 opende in Wijk bij Duurstede het niet alledaagse Griekse restaurant Mazí-Mas haar deuren. Een sober gestyled restaurant met open keuken en strak interieur. Er hangen geen visnetten aan het plafond. De wanden worden niet opgesierd met lege wijnflessen en de kaart is niet gevuld met Apolloschotels. Ook de naam op de gevel is niet standaard Acropolis of Delphi.

Lees meer »
axtron hans baarda

Axtron

Sinds 1986 is Axtron BV specialist in elektronica-assemblage en -ontwikkeling. Medewerker van het eerste uur, sinds de eeuwwisseling bedrijfsleider en sinds 2012 directeur, is Hans Baarda. Hij kent het bedrijf van haver tot gort en inhoudelijk weet hij van de hoed en de rand. Niet alleen technisch is hij op de hoogte, ook is hij al vele jaren in staat een bedrijf met 25 mensen een stabiel bestaansrecht te geven.

Lees meer »
waar maken wij ons nog druk over

Waar maken we ons druk over …?

Hunsur is een relatief kleine plaats van bijna 50 duizend inwoners in het zuiden van India. Johan Jansen, directielid van Focus4U, reisde samen met vijf vrienden (twee vrouwen en drie mannen) af om daar een sanitair project te ondersteunen dat onder andere door de kerk in Woudenberg was geïnitieerd.

Lees meer »
2unit sjoerd jongsma

2Unit

Gevelreclame, “wrappen” van auto’s, reclameborden, displays, raamdecoratie, vlaggen en ga zo maar door. Voor Sjoerd Jongsma letterlijk gesneden koek. Hij is thuis in het ontwerpen, uitsnijden en plakken van folies op uiteenlopende ondergronden. Een ambachtelijke reclameman dus met een macht aan kennis en ervaring, die samen met een compagnon eind 2014 misschien wel tegen wil en dank als ondernemer is gestart.

Lees meer »
zenner dansschool leersum

Zenner

28 jaar Zenner Dance Masters achter de rug en Helma Ambuul gaat gestaag door met haar danslessen en vele andere activiteiten zonder een spoortje van haar enthousiasme te verliezen. Dit is wat ze doet. Het is geen wérken voor haar, de dansschool is haar lust en haar leven. Ze staat ermee op en gaat ermee naar bed. Een ander bestaan kan ze zich niet voorstellen. En elke dag weer bruist zij van enthousiasme.

Lees meer »
AnylinQ

AnylinQ

Dennis Kuipers is in september 2010 gestart met AnylinQ, een bedrijf voor dataopslag, -transport en -verwerking. Vijf jaar later zijn er zo’n dertig man aan de slag om de data van een groot aantal bedrijven te managen. Een ingewikkeld proces waar veel computerintellect bij komt kijken. En ook een soort fanatisme. Dat alles samengebracht in zeer fraai monument en industrieel erfgoed: De Gruyter fabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Lees meer »
Corine Wagner Rootz Rhenen

Rootz

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het is een gezegde dat zeker van toepassing is op Corine Wagner. Zij opende eind februari 2015 Lifestyle damesmodezaak Rootz aan de Herenstraat in Rhenen. Haar handelsgeest in combinatie met een passie voor mode brachten Corine ertoe haar oude stiel weer op te pakken, nu als eigen baas, in het pand van haar vader.

Lees meer »
spotlight 4u alres

Alres

De grootvader van Wouter Heres begon als marktkoopman in de jaren ’60 zijn handel in onder andere fotolijstjes. Uit die tijd stamde het eerste contact met een fabriekje in de Oekraïne. Toen de vraag toenam en de vader van Wouter in de jaren ’80 serieus met de handel aan de slag ging, is Alres in pittoresk Amerongen uitgegroeid tot een van de belangrijkste groothandels in schilderdoeken en -ezels in de Benelux.

Lees meer »
spoor6

Spoor 6

In een prachtig verbouwde villa achter het station in Bussum is verslavingszorginstelling Spoor 6 gevestigd. Een van de oprichters en algemeen directeur, Onno Maaskant, is de vanzelfsprekende aanjager van zijn eigen passie: helpen van mensen met een verslavingsprobleem.

Lees meer »
Balance & Result Jan Straatman

Balance & Result

Bouwbedrijven helpen door bouwen beter te organiseren… Het in 1992 opgerichte Balance & Result is een organisatieadviesbureau voor de bouw en toelevering. De resultaatgerichte aanpak van de vooral technisch-bedrijfskundige adviseurs

Lees meer »