WAB-kalender - Waar moet je in december mee aan de slag?

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is op 28 mei 2019 aangenomen in de Eerste Kamer.
Dit was de laatste horde die genomen moest worden voor de definitieve invoering van de nieuwe regels op 1 januari 2020. De WAB bevat een pakket aan maatregelen om de verschillen tussen vast werk en flexwerk te verkleinen. Hieronder vind je een overzicht van een aantal belangrijke maatregelen die veranderen.

De belangrijkste maatregelen nog even op een rij

Het voordeel van de WAB

In vergelijking tot de huidige situatie kan een werkgever bij invoering van de WAB een werknemer gemakkelijker ontslaan. Verder kan de werkgever een werknemer langer in dienst houden op basis van een tijdelijk dienstverband. De transitievergoeding bij lange dienstverbanden wordt daardoor lager.

Er zijn ook nadelen

Aan het wetsvoorstel kleven ook nadelen: de werkgever is veel sneller, in feite al vanaf aanvang dienstverband, gehouden om een transitievergoeding aan de werknemer te betalen.
De WAB heeft daarnaast het vaste contract vooral als uitgangspunt genomen, waardoor de mobiliteit en flexibiliteit op de arbeidsmarkt in het gedrang zou kunnen komen.

Vragen over dit onderwerp?

De belangrijkste gevolgen hebben we hier voor je opgesomd, wil je weten wat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan de Poster WAB en de FAQ ‘Veelgestelde vragen over de Wet arbeidsmarkt in balans’ nog eens rustig door. Of neem contact op met onze Payroll Professionals voor een advies op maat, en ga zo goed voorbereid 2020 in.

Nathalie Meulenberg

nathalie meulenberg - Wet arbeidsmarkt in balans

Wil je een advies op maat over de Wet arbeidsmarkt in balans? Of wil je meer grip op het personeels- en salarisproces binnen AFAS Profit  en administratief werk zien verdampen door Payroll Cloud?

Neem dan gerust contact met me op.