Verhuur de werkkamer in je nieuwe woning aan je B.V. en claim btw-aftrek

verhuur werkkamer aan bv

Ben je directeur-grootaandeelhouder van een B.V. en ben je bezig met nieuwbouw van je woning? Ga je een deel van de woning ook voor je B.V. gebruiken, bijvoorbeeld een werkkamer? Dan kun je misschien een deel van de btw op de bouwkosten terugvragen, waarom? Dat lees je hierna.

Btw-aftrek op werkruimte dga mogelijk, maar regel het wel goed.

In maart 2020 heeft een rechter zich weer over deze kwestie uitgesproken. De rechter weigerde de btw-aftrek omdat de B.V. teveel btw-vrijgestelde rente-inkomsten had. Ook in 2019 is een tweetal uitspraken door de rechter gedaan in dergelijke situaties. In het ene geval was de verhuur goed voorbereid en geregeld en werd de btw-aftrek toegekend. In het andere geval claimde de B.V. btw-aftrek voor de werkruimte, maar werd de btw-aftrek geweigerd. De B.V. was volgens de rechter namelijk niet de afnemer van de prestatie.

Wil je btw-aftrek op de werkruimte in je nieuwe woning? Zorg dan dat dit goed wordt voorbereid en uitgevoerd. Dan zijn er mogelijkheden om de btw op de bouwkosten van de werkruimte in aftrek te brengen.

Vragen over dit onderwerp?

Wil je geen btw-aftrek mislopen dan is een goede voorbereiding en uitvoering van groot belang, neem gerust contact met ons op als je hierover vragen hebt, wij kunnen je prima voorlichten over de (on)mogelijkheden. Wij helpen je graag!

Focus 4u

focus4u logo payoff

Neem contact op voor een advies op maat.