Uitbreiding steunpakket 4e kwartaal

uitbreiding steunpakket 4e kwartaal 2021

Er komt financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november gelden. Het kabinet vervangt de eerder aangekondigde regeling Vaste Lasten Nachtsluiting horeca (VLN) door de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het doel is getroffen ondernemers te ondersteunen met het betalen van hun vaste bedrijfskosten in het vierde kwartaal van 2021. Er komt ook aanvullende steun voor evenementen die door het aangekondigde verbod niet kunnen doorgaan. Daarnaast komt er steun voor de landbouwsector, de evenementen- en culturele sector en de sportsector.

In verband met de nieuwe coronamaatregelen wordt het steunpakket voor het vierde kwartaal weer uitgebreid. In totaal is hiervoor € 1,3 miljard beschikbaar. Het gaat om de volgende maatregelen:

Hoeveel omzetverlies?

Alle ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30% omzetverlies verwachten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020 en ook aan de overige voorwaarden voldoen, kunnen weer een TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten).

Welke sectoren krijgen extra steun?

Extra steun voor de landbouwsector: de landbouwregeling voor ongedekte vaste kosten blijft beschikbaar.

Extra steun voor de evenementensector: 100% subsidie voor evenementen die door de maatregelen niet door kunnen gaan. Voor evenementen daar buitenvallen geldt onder voorwaarden een 100% kostenvergoeding.

Extra steun voor de culturele sector (de vergoeding van 25% van de kaarten wordt verhoogd naar 55%).

Extra geld voor de sportsector nu er geen toeschouwers aanwezig mogen zijn ter compensatie van inkomsten uit kaartverkoop en om seizoenkaarthouders tegemoet te komen voor de periode 13 november tot 4 december.

Vragen over dit onderwerp?

De belangrijkste aspecten hebben we hier voor je opgesomd, wil je meer weten over de uitbreiding van het steunpakket voor het vierde kwartaal? Neem contact op voor een advies op maat.

Focus 4u

focus4u logo payoff

Wil je meer weten over de uitbreiding van het steunpakket voor het vierde kwartaal?

Neem dan gerust contact met ons op.