Betaal minder vennootschapsbelasting door het oprichten van verschillende bv’s

betaal minder vennootschapsbelasting

Het tariefverschil in de vennootschapsbelasting tussen de eerste en tweede schijf wordt steeds groter. Dit maakt het aantrekkelijk om je winsten te verdelen over meerdere vennootschappen. Daarmee kan meerdere keren gebruik worden gemaakt van de tariefsopstap.

Benut het tariefverschil in de vpb door verspreiding winst over meer bv’s

Het belastingtarief in de vennootschapsbelasting kent een eerste en tweede schijf. Het verschil tussen deze schijven bedraagt op dit moment 10%. Dit verschil zal vanaf 2022 verder toenemen naar 10,8%.

In 2022 wordt ook de schijfgrens verhoogd van € 245.000 naar € 395.000. Door het verdelen van de activiteiten van je onderneming over meerdere vennootschappen kunt je optimaal profiteren van dit verschil in tarief. Dit kan je op jaarbasis duizenden euro’s aan belasting besparen.

Het uitbreiden van de BV-structuur brengt uiteraard extra kosten met zich mee. De potentiële belastingvoordelen zijn echter veelal flink groter. Wij kunnen voor je berekenen hoeveel voordeel er te behalen is en adviseren op welke manier de beoogde structuur zonder heffing te bereiken is.

Vragen over dit onderwerp?

Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt. Wij helpen je graag!

Focus 4u

focus4u logo payoff

Neem contact op voor een advies op maat.