Het heeft even geduurd maar de Wkr is voor iedere werkgever verplicht vanaf 1 januari 2015, daarnaast er zijn enkele veranderingen vanaf januari 2015. Maak uw administratie gereed voor de werkkostenregeling in 2015. Bent u werkgever
en kan uw administratie de werkkostenregeling nog niet verwerken? Pas dan uw administratie nog aan voor het nieuwe jaar
, of laat ons u daarbij helpen! Hoe?! dat hoort u op deze avond...

Op 1 januari gaat de Wwz gedeeltelijk in werking. Met deze wet wordt afgedwongen dat het contractbeleid rond medewerkers een stuk socialer wordt. Het is eigenlijk jammer dat het nodig is, maar zeg nu zelf: is het echt nodig om een contract van drie maanden te voorzien van een proeftijd van een maand? En heb je echt drie jaar nodig om te weten of een medewerker naar verwachting functioneert? Het lijkt me niet!
Sterker nog, wanneer je een goed georganiseerd aannamebeleid hebt, dan zou veel van deze wetgeving niet eens nodig zijn. Als je bij je aannamebeleid regelt dat alleen de ‘achten’ en ‘negens’ binnenkomen, dan weet je binnen 6 maanden echt wel of je de medewerker wilt behouden en gelijk voor onbepaalde tijd in dienst wilt nemen. Een mooie kans om je als werkgever echt te onderscheiden! En uiteraard ondersteund door onze software om het werving- en selectieproces echt goed te stroomlijnen.

De komst van de wetgeving is een goede reden om uw processen nog eens goed onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen. Een van de doelen van de wet is om flexwerkers meer zekerheid te geven en om vaste medewerkers eerder een vast contract te geven. 

Om u over beide onderwerpen uitgebreid te kunnen informeren organiseren wij een bijeenkomst op donderdag 
5 februari 2015 ten kantore van Focus 4u B.V. waar u zich kosteloos voor aan kunt melden.

Direct inschrijven

 

Agenda

 

  • 16.00 inloop en ontvangst
  • 16.30 uitleg inzake Wkr, door Michel van Dijk
  • 17.00 uitleg inzake Wwz, door Johan Jansen
  • 17.30 Persoonlijke toelichting specifiek
    voor uw onderneming en gelegenheid tot netwerken